Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Stoofperen op tafel.
- Schil de peren en laat de steeltjes eraan vastzitten. Steek in de top van elke peer een kruidnagel.
- Plaats de peren rechtop naast elkaar op de bodem van een pan met dikke bodem. Schik het kaneelpijpje ertussen en strooi 50 gram suiker erover.
- Voeg daarna bessensap, rode port en zoveel water toe tot de peren net onderstaan en alleen de steeltjes erboven uitsteken. Breng alles langzaam tot het kookpunt. Laat de peren in ruim 2 uur, met het deksel op de pan, heel zachtjes gaar koken.
- Neem de peren uit de pan en zeef het kookvocht.
- Breng het kookvocht in een schone pan opnieuw aan de kook. Strooi allesbinder erover en roer alles krachtig door. Proef de saus en voeg eventueel nog wat suiker toe.
- Klop er vlak voor het opdienen, wanneer het pannetje met de saus van de warmtebron is genomen, met een garde een klontje ijskoude boter door. De saus krijgt er een fluweelachtig uiterlijk door.