Stoofperen

Stoofperen

Smulweb imageSmulweb

Maak deze winterse stoofperen en geniet van het ultieme kerstgevoel. Laat de peren zachtjes koken in rode wijnsaus, kaneel, kruidnagel en suiker zodat het zacht en zoet wordt. Maak de stoofperen af met een fluweelzachte saus van rode wijnsaus en boter.

10 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Stoofperen op tafel.

  1. Schil de peren en laat de steeltjes eraan vastzitten. Steek in de top van elke peer een kruidnagel.
  2. Plaats de peren rechtop naast elkaar op de bodem van een pan met dikke bodem. Schik het kaneelpijpje ertussen en strooi 50 gram suiker erover.
  3. Voeg daarna bessensap, rode port en zoveel water toe tot de peren net onderstaan en alleen de steeltjes erboven uitsteken. Breng alles langzaam tot het kookpunt. Laat de peren in ruim 2 uur, met het deksel op de pan, heel zachtjes gaar koken.
  4. Neem de peren uit de pan en zeef het kookvocht.
  5. Breng het kookvocht in een schone pan opnieuw aan de kook. Strooi allesbinder erover en roer alles krachtig door. Proef de saus en voeg eventueel nog wat suiker toe.
  6. Klop er vlak voor het opdienen, wanneer het pannetje met de saus van de warmtebron is genomen, met een garde een klontje ijskoude boter door. De saus krijgt er een fluweelachtig uiterlijk door.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Vlees Stoofpeertjes