Grote garnalen met knoflook

Grote garnalen met knoflook

Smulweb imageSmulweb

Een simpel maar heerlijk Spaans gerecht van grote garnalen met knoflook en peterselie geserveerd met knapperig stokbrood.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper
  • 10 tl Peterselie gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Grote garnalen met knoflook op tafel.

  1. Pel de gamba's, maar laat het staartje eraan zitten.
  2. Snijd de gamba's op de rug heel licht in en verwijder de zwarte ader.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en de peper heel zachtjes ca. 2 minuten.
  4. Leg de gamba's in de hete olie en bak ze ca. 3 minuten op matig hoog vuur tot ze mooi roze zijn. Schep ze regelmatig om.
  5. Leg de gamba's op een schaal.
  6. Roer het citroensap, peterselie en naar smaak peper en zeezout door het bakvet en schenk dit over de gamba's.
  7. Serveer ze lauwwarm met lekker knapperig vers stokbrood.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden