Eenpansgerecht met rundergehakt en witlof

Eenpansgerecht met rundergehakt en witlof

Smulweb imageSmulweb

Dit gerecht is alles wat je zoekt: gemakkelijk en lekker. Goudbruine, krokante frieten met daarbovenop een laagje zoete witlof en rundergehakt in een lekkere saus. In de oven en klaar. Dit gerecht gaat gegarandeerd jouw all-time favoriet worden.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Eenpansgerecht met rundergehakt en witlof op tafel.

  1. Was en droog de aardappelen en snijd ze in lange frieten.
  2. Droog de aardappelen af met een doek.
  3. Verhit olie in een pan en bak de frieten mooi bruin en bijna gaar (zo'n 15-20 minuten).
  4. Strooi wat zout over de frieten.
  5. Leg de witlof in de pan met de helft van de boter, wat aromat-poeder, zout, nootmuskaat en kruidnagel en giet de melk erbij. Laat met deksel op pan 10 minuten sudderen.
  6. Verhit de rest van de boter in een pan, fruit de ui glazig en bak vervolgens het gehakt tot het kruimelig en gaar is. Voeg de fijn gesneden tomaten toe aan het gehaktmengsel.
  7. Roer paprikapoeder door de bloem en maak er een papje van met een deel van de bouillon. Voeg dit toe aan het gehakt.
  8. Schenk de rest van de bouillon bij het gehakt en proef of er nog zout, aromat en peper nodig is.
  9. Schep de frieten in een ovenschaal. Verdeel de witlof met kooknat erover en doe het gehaktmengsel erbij.
  10. Zet de ovenschaal met deksel erop in de oven en laat het geheel in 30-40 minuten op 200 °C gaar worden. De aardappelen moeten gaar zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Witlof