Mokka-walnoten cupcakes

Mokka-walnoten cupcakes

Smulweb imageSmulweb

Verwen jezelf met deze smaakvolle mokka-walnoten cupcakes. Een heerlijk zoete, zachte cake met een knapperige bite van walnoten. Het glazuur smelt op je tong en maakt deze snack helemaal af. Perfect voor bij de koffie of thee!

25 min bereiden

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Jumbo Decaf Oploskoffie
  • 0.5 el Whisky

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Mokka-walnoten cupcakes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Roer basterdsuiker en boter tot een egale lichte crème.
  3. Klop de eieren los met de oploskoffie en voeg dit al roerend toe aan het botermengsel.
  4. Zeef de bloem en zout, en roer dit door de crème.
  5. Voeg walnoten toe aan het beslag en verdeel het beslag over de papieren vormpjes (ongeveer voor 3/4). Leg op elk cakeje een walnoot.
  6. Bak de cakejes in het midden van de voorverwarmde oven 15-20 minuten gaar en bruin.
  7. Maak eventueel glazuur door een paar druppels cognac of whisky door de poedersuiker te roeren.
  8. Verdeel wat glazuur over de cakejes als ze zijn afgekoeld. Let op: glazuur kan pas over de cakes als deze koud zijn, anders wordt de glazuur niet hard.
  9. Wacht tot de cakejes afgekoeld zijn voordat je gaat smullen van deze heerlijkheid!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cupcakes