- 1 el Jumbo Decaf Oploskoffie
- 0.5 el Whisky
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Mokka-walnoten cupcakes op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Roer basterdsuiker en boter tot een egale lichte crème.
- Klop de eieren los met de oploskoffie en voeg dit al roerend toe aan het botermengsel.
- Zeef de bloem en zout, en roer dit door de crème.
- Voeg walnoten toe aan het beslag en verdeel het beslag over de papieren vormpjes (ongeveer voor 3/4). Leg op elk cakeje een walnoot.
- Bak de cakejes in het midden van de voorverwarmde oven 15-20 minuten gaar en bruin.
- Maak eventueel glazuur door een paar druppels cognac of whisky door de poedersuiker te roeren.
- Verdeel wat glazuur over de cakejes als ze zijn afgekoeld. Let op: glazuur kan pas over de cakes als deze koud zijn, anders wordt de glazuur niet hard.
- Wacht tot de cakejes afgekoeld zijn voordat je gaat smullen van deze heerlijkheid!