Kip met zuurkool uit de romertopf

Kip met zuurkool uit de romertopf

Smulweb imageSmulweb

Kip met zuurkool uit de Romertopf is een smaakvolle maaltijd, bereid in een unieke aardewerken pot. Zuurkool met crème fraîche, paprikastukken, en currysaus, op smaak gebracht met kruiden, gevuld in een kip. Even in de oven en het is genieten geblazen. Uitgebakken spek en peterselie zorgen voor de finishing touch.

60 min bereiden

hoofdgerecht

10 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kip met zuurkool uit de romertopf op tafel.

  1. Romertopf 10 minuten in koud water zetten. In een kom zuurkool met 2 vorken uit elkaar trekken en paprikastukjes, crème fraîche en currysaus erdoor mengen.
  2. Schep de helft van de zuurkool in de Romertopf. Bestrooi de binnenkant van de kip rondom met de helft van de kruiden. Bestrooi de buitenkant van de kip met de andere helft van de kruiden. Leg de kip op de zuurkool. Schep de rest van de zuurkool ernaast en leg 3 plakjes spek op de kip.
  3. Sluit de Romertopf en zet het in een koude oven. Schakel de oven in op 225 graden en laat de kip in één uur gaar worden. Verwijder de deksel en de plakjes spek en laat de kip in nog geen 10 minuten goudbruin worden.
  4. Bak de rest van de spek knapperig in een droge koekenpan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Brokkel de uitgebakken spek en strooi het met de peterselie over de zuurkool.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Groente Zuurkool