- 50 g Walnoten gepeld, ongezouten
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Ovenschotel van spruitjes met gehakt en walnoten op tafel.
- Rooster de walnoten even in een droge koekenpan en hak ze daarna in grove stukken. Hou wat walnoten apart voor de garnering.
- Kook de spruitjes beetgaar (5 - 7 minuten). Kook de aardappelen en maak hiervan met de melk een dikke puree. Maak op smaak met 1 eetlepel boter, peper, zout en nootmuskaat.
- Bak het gehakt rul. Snij de ui en de knoflook fijn en bak dit even met het gehakt mee. Blus dit alles af met de rode wijn. Laat even inkoken. Doe de room erbij en laat de saus wat indikken. Maak op smaak met peper en zout.
- Roer de spruitjes door het gehaktmengsel. Doe het spruitjes/gehaktmengsel in de ovenschaal.
- Meng de walnoten door de puree en strijk dit uit over de spruitjes. Bestrooi met de geraspte kaas en garneer met wat walnoten. Leg hier en daar een klontje boter.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de schaal nog 20 minuten in de oven tot de puree lichtbruin gekleurd is. (Opmerking: De ovenschotel is na een dag nog lekkerder!)