Leberknodelsuppe ( runderbouillon met leverballetjes )

Leberknodelsuppe ( runderbouillon met leverballetjes )

Smulweb imageSmulweb

Met deze Leberknodelsuppe waan je je in Oostenrijk. De runderbouillon, gekruid met oregano, serveer je met heerlijke leverballetjes. Inclusief garnering met bieslook.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g Runderstuk
  • 1000 ml Water
  • 10 g Bieslook vers

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Leberknodelsuppe ( runderbouillon met leverballetjes ) op tafel.

  1. Verwarm de melk. Snijd het brood in dunne plakjes en leg ze in de melk. Laat ze 10 minuten goed intrekken. Snijd de lever in stukken. Pel de ui en snijd hem ook in stukken. Doe de lever, ui en het uitgeknepen brood in de keukenmachine en maal alles goed door.
  2. Voeg de boter, ei, zout, peper en oregano toe aan het mengsel in de keukenmachine. Voeg ook het paneermeel toe en meng alles goed door elkaar tot er een luchtig deeg ontstaat. Vorm hier 8 balletjes van.
  3. Breng 1 liter water met wat zout aan de kook. Doe de leverballetjes in het water en laat ze heel zachtjes ongeveer 30 minuten trekken.
  4. Haal de balletjes uit de pan. Zeef de bouillon en breng deze opnieuw aan de kook met de vleesbouillontabletten. Doe de leverballetjes weer in de bouillon en garneer met bieslook.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Runderbouillon