Oosterse rijst met broccoli en garnalen

Oosterse rijst met broccoli en garnalen

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke oosterse rijst met broccoli en garnalen. Ontdek de smaak van de Oosterse keuken met de mix van garnalen, broccoli en oestersaus. Zó op tafel met dit smaakvolle recept.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 0.4 el Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Oosterse rijst met broccoli en garnalen op tafel.

  1. Pel de garnalen en verwijder de zwarte streng aan de rugzijde. Snijd de grote garnalen overlangs doormidden. Snijd roosjes van de broccoli.
  2. Blancheren de broccoli 1-2 minuten in kokend water. Spoel af met ijskoud water en laat uitlekken.
  3. Meng oestersaus, kippenbouillon, suiker, zout, sesamolie en peper met elkaar.
  4. Verhit olie in de wok of koekenpan. Roerbak de garnalen in ongeveer 5 minuten tot ze mooi roze zijn. (Als je gekookte garnalen gebruikt, voeg ze dan pas aan het einde toe en bak ze even mee anders worden ze taai!)
  5. Roerbak in het overgebleven vet de gember, knoflook, broccoli en sherry. Laat dit even doorkoken.
  6. Voeg na een paar minuten het oestersausmengsel toe. Laat nog even doorkoken.
  7. Doe de garnalen terug in de pan en roerbak nog een paar minuten mee tot alles goed warm is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Groente Broccoli