- 0.4 el Sesamolie
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Oosterse rijst met broccoli en garnalen op tafel.
- Pel de garnalen en verwijder de zwarte streng aan de rugzijde. Snijd de grote garnalen overlangs doormidden. Snijd roosjes van de broccoli.
- Blancheren de broccoli 1-2 minuten in kokend water. Spoel af met ijskoud water en laat uitlekken.
- Meng oestersaus, kippenbouillon, suiker, zout, sesamolie en peper met elkaar.
- Verhit olie in de wok of koekenpan. Roerbak de garnalen in ongeveer 5 minuten tot ze mooi roze zijn. (Als je gekookte garnalen gebruikt, voeg ze dan pas aan het einde toe en bak ze even mee anders worden ze taai!)
- Roerbak in het overgebleven vet de gember, knoflook, broccoli en sherry. Laat dit even doorkoken.
- Voeg na een paar minuten het oestersausmengsel toe. Laat nog even doorkoken.
- Doe de garnalen terug in de pan en roerbak nog een paar minuten mee tot alles goed warm is.