Kippenragout met champignons en asperges

Kippenragout met champignons en asperges

Smulweb imageSmulweb

Deze kippenragout met champignons en asperges is om je vingers bij af te likken! Laat de kip lekker gaar worden in de kruidige bouillon en maak vervolgens de romige ragout met onder andere lekkere stukjes kip, asperges en champignons. Heerlijk als topping op toast!

60 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Kippenragout met champignons en asperges op tafel.

  1. Breng kip samen met wat zout, peperkorrels, laurierblad en kruidenbuiltje met 1 liter koud water aan de kook en laat het gaar worden (ongeveer 1 uur).
  2. Haal de kip uit de pan als het gaar is. Verwijder vel en botjes en snijd in stukken van ongeveer 3 cm. Zeef de bouillon.
  3. Smelt boter. Voeg bloem in één keer toe en bak even. Voeg beetje voor beetje al roerend 3/8 liter bouillon toe. Laat op lage warmtebron ongeveer 5 minuten doorkoken.
  4. Roer eigeel en slagroom door elkaar. Voeg iets van de warme saus toe en roer voorzichtig door de saus. Laat niet meer koken!
  5. Doe kappertjes, uitgelekte asperges (in stukjes), champignons en kippenvlees in de ragout. Roer voorzichtig en laat het geheel warm worden. Breng op smaak met zout en wat druppels citroensap.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Groente Paddenstoelen Asperges Champignons