Chinese kip met gon-bao saus

Chinese kip met gon-bao saus

Smulweb imageSmulweb

Proef de smaak van China met onze heerlijke kip- gon bao saus. Gemarineerd met sojasaus, sherry en suiker en gebakken met Spaanse peper, sambal, prei, gember en knoflook. Voeg pinda's toe om het af te maken.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Chinese kip met gon-bao saus op tafel.

  1. Maak in een schaaltje een sausje van sojasaus, sherry, zout, suiker en maizena. Laat de kipblokjes hierin een uurtje marineren.
  2. Haal de kip uit de marinade. Droog ze een beetje af. Bewaar de marinade.
  3. Verhit de olie in de pan. Bak de uitgelekte kipblokjes hierin rondom bruin. Voeg Spaanse peper, sambal, prei, gember en knoflook toe en bak even mee.
  4. Voeg de marinade erbij en laat alles plm. 2-3 minuten sudderen. Proeven en eventueel nog wat kruiden toevoegen.
  5. Gooi er een handje geroosterde pinda's overheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Sauzen