Tonijn met ansjovis en olijven

Tonijn met ansjovis en olijven

Smulweb imageSmulweb

Tonijn met ansjovis, olijven en kappertjes in een heerlijke saus van witte wijn en peterselie. Het zachte visvlees in combinatie met de hartige smaken van olijven en ansjovis laten je smaakpapillen dansen. Serveer met frisse citroenplakken.

10 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Tonijn met ansjovis en olijven op tafel.

  1. Hak de olijven fijn en pers 1 teentje knoflook erboven. Zet het mengsel apart. Wrijf de ansjovisfilets fijn met het andere geperste teentje knoflook.
  2. Verhit de olijfolie. Voeg de ansjovis en knoflook toe en bak dit zachtjes gedurende 2 minuten.
  3. Leg de plakken tonijn erbij en bak elke kant 3 minuten. Schep de vis uit de pan op een warme schaal.
  4. Voeg de kappertjes bij het bakvet en giet de witte wijn erbij. Laat de saus ietwat inkoken. Voeg wat peper toe en roer de peterselie erdoor.
  5. Serveer de vis met plakken citroen met daarop de gehakte olijven.
eet smakelijk