Pompoen met rijst

Pompoen met rijst

Smulweb imageSmulweb

Een rijkelijk gerecht van pompoen en zachte rijst, doordrenkt met de smaak van wijn en kruiden. Romig met toevoeging van Parmezaanse kaas en room. Makkelijk te bereiden en perfect na een lange dag werken.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Geraspte kaas Parmezaanse

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Pompoen met rijst op tafel.

  1. Verwijder de schil van de pompoen en de zaden. Snijd het vruchtvlees in stukken ter grootte van een noot. Doe de stukken in een pan met ? liter kokend water met zout en kook ze ongeveer 5 minuten.
  2. Verhit olie in de pan, fruit de ui erin en voeg al roerend de rijst toe. Zorg ervoor dat de rijst de olie opneemt.
  3. Draai nu het vuur hoger en voeg de wijn toe. Laat de wijn verdampen en voeg 2 soeplepels hete bouillon en de stukken gekookte pompoen toe.
  4. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe, meng alles door elkaar. Haal de pan van het vuur als de rijst gaar is en voeg 3 eetlepels room en de vers gemalen Parmezaanse kaas toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Rijst Pompoen