Speculaas boterkoek

Speculaas boterkoek

Smulweb imageSmulweb

Deze speculaas boterkoek smelt op je tong. Met enkel een paar eenvoudige stappen tover jij deze heerlijkheid op tafel. Het wordt zeker een succes bij het theeleuten.

25 min bereiden

ontbijt

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Speculaas boterkoek op tafel.

  1. Doe de bloem met een snufje zout, basterdsuiker en speculaaskruiden in een kom. Voeg boter in kleine stukjes, 1/2 losgeklopt ei en de amandelessence toe. Meng dit tot een samenhangend mengsel.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een boterkoekvorm van 24 cm doorsnede in en bestuif deze met bloem of paneermeel.
  3. Druk het deeg uit in de vorm. Bestrijk de bovenkant van het deeg met de rest van het ei vermengd met een beetje melk en bestrooi het met amandelschaafsel.
  4. Bak de boterkoek in het midden van de oven in 20 minuten gaar.
  5. Laat de koek in de vorm afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes Speculaas Boterkoek