Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Stoofpot met kip en rozemarijn (ook voor de slowcooker) op tafel.
- Haal het vel van de kippenpoten. Smeer de poten in met milde mosterd en een beetje honing.
- Snijd de knoflookteentjes in tweeën en bak ze lichtbruin in olijfolie in een braadpan. Haal de knoflook uit de pan. Schroei nu de kippenpoten aan beide zijden dicht.
- Blus af met witte wijn en voeg een beetje kippenbouillon toe. Er mag maar een bodempje vocht in de pan staan. Voeg de rozemarijn en knoflook toe.
- Laat de kip 45 minuten stoven tot de kip gaar is. Let op dat er voldoende vocht in de pan blijft, anders iets bijvoegen. Voor de slowcooker gelden andere tijden
- raadpleeg de gebruiksaanwijzing.
- Breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Optioneel: bind de saus met crème fraîche, maar de saus in de pan is eigenlijk zo al lekker.