Stoofpot met kip en rozemarijn (ook voor de slowcooker)

Stoofpot met kip en rozemarijn (ook voor de slowcooker)

Smulweb imageSmulweb

Met deze kipstoofpot maak je een perfect smaakvolle maaltijd klaar. De kippenpoten worden aangebraden en samen met de rozemarijn, knoflook en een beetje bouillon gestoofd tot deze gaar zijn. Bind indien gewenst de saus met crème fraîche, maar de saus in de pan is eigenlijk zo al lekker.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Stoofpot met kip en rozemarijn (ook voor de slowcooker) op tafel.

  1. Haal het vel van de kippenpoten. Smeer de poten in met milde mosterd en een beetje honing.
  2. Snijd de knoflookteentjes in tweeën en bak ze lichtbruin in olijfolie in een braadpan. Haal de knoflook uit de pan. Schroei nu de kippenpoten aan beide zijden dicht.
  3. Blus af met witte wijn en voeg een beetje kippenbouillon toe. Er mag maar een bodempje vocht in de pan staan. Voeg de rozemarijn en knoflook toe.
  4. Laat de kip 45 minuten stoven tot de kip gaar is. Let op dat er voldoende vocht in de pan blijft, anders iets bijvoegen. Voor de slowcooker gelden andere tijden
  5. raadpleeg de gebruiksaanwijzing.
  6. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  7. Optioneel: bind de saus met crème fraîche, maar de saus in de pan is eigenlijk zo al lekker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Gevogelte Kruiden