Appel-bladerdeeggebakjes met amandelspijs

Appel-bladerdeeggebakjes met amandelspijs

Smulweb imageSmulweb

Met deze appel-bladerdeeggebakjes heb je in een handomdraai een lekkere en smakelijke snack op tafel. Het bladerdeeg wordt gevuld met amandelspijs en verse appelschijfjes en worden goudbruin gebakken in de oven. Het resultaat is om van te smullen!

15 min bereiden

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Appel-bladerdeeggebakjes met amandelspijs op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Ontdooi zoveel plakjes bladerdeeg als je nodig hebt en snijd ze doormidden. Prik de plakjes met een vork in.
  3. Snijd de appelpartjes in dunne schijfjes.
  4. Leg op ieder plakje bladerdeeg een dun laagje amandelspijs. Verdeel hierover dakpansgewijs de appelschijfjes.
  5. Bak de plakjes ongeveer 12-15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
  6. Bestrijk de nog warme gebakjes dun met abrikozenjam of een andere lekkere jam.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken