Speculaas-appeltaart

Speculaas-appeltaart

Smulweb imageSmulweb

De heerlijke speculaas-appeltaart is snel gemaakt en heerlijk bij een kopje thee. Combineer verse appels, rozijnen, krenten, amandelen en kaneel met elkaar en bedek de bodem en de zijkanten met boterig deeg vermengd met koekkruiden. Bak het geheel af in de oven. Smakelijk!

15 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Speculaas-appeltaart op tafel.

  1. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Doe ze in een grote kom en besprenkel de appelblokjes met citroensap om verkleuren te voorkomen. Strooi er kaneel over heen. Voeg 2 eetlepels custard met een scheutje melk toe en voeg ook de rozijnen/krenten en de fijn gemaakte amandelen toe. Goed mengen.
  2. Mix de boter, bruine basterdsuiker, vanillesuiker en een beetje citroensap. Voeg 1 ei toe en mix tot een smeuïge massa. Maak het zelfrijzend bakmeel los en meng daar de koek/speculaaskruiden door. Goed mixen tot een mooi glad geheel.
  3. Bedek de bodem en zijkanten van de vorm met ? van het deeg.
  4. Meng in een bord of kom de amandelspijs met 1 ei. Smeer dit uit over de bodem.
  5. Verdeel hierover de inhoud van de kom met appels.
  6. Eindig met weer een laagje deeg. Je kunt dit helemaal platrollen of reepjes maken.
  7. Bestrijk de taart met ? ei. Bak de taart in 60 minuten gaar.
eet smakelijk