Kabeljauwceviche in avocado

Kabeljauwceviche in avocado

Smulweb imageSmulweb

Zin in een fris gerecht? Probeer dan deze kabeljauwceviche in avocado. De vis wordt gemarineerd in limoensap en daarna op smaak gebracht met o.a. tomaat, peper en bieslook. De avocadobootjes maken het helemaal af!

120 min bereiden

voorgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 2 Rode peper
  • 20 g Jumbo Bieslook
  • 4 Avocado

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kabeljauwceviche in avocado op tafel.

  1. Ui en knoflook pellen en fijn snipperen. Zaadjes uit peper verwijderen en peper in flinterdunne reepjes snijden. Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen. Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in piepkleine blokjes snijden. Bieslook fijn knippen.
  2. Van 2 limoenen de schil schoonboenen en fijn raspen. Alle limoenen uitpersen. In een schaal olie, ui, knoflook, limoensap en rasp, suiker, peperreepjes, tomaatblokjes en bieslook door elkaar roeren.
  3. Vis in blokjes snijden en vis door limoenmarinade scheppen. Afgedekt 30 minuten tot 3 uur in koelkast laten marineren.
  4. Avocado's halveren, pit verwijderen. Snijd een plakje van de onderkant van avocadohelften zodat ze niet kunnen omvallen. Zet elke helft op een bordje.
  5. Ceviche afgieten (er komt veel vocht vrij tijdens het marineren oftewel koken in zuur van de limoensap) en op smaak brengen met zout.
  6. Holletjes in avocado opvullen met ceviche en royaal bestrooien met grof gemalen peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Avocado