Gestoomde sint-jacobsvruchten

Gestoomde sint-jacobsvruchten

Smulweb imageSmulweb

Een delicaat voorgerecht van gestoomde sint-jakobsschelpen omwikkeld met sla en roze peperbolletjes. Geserveerd met een vermouthsaus van kalfsfond en room, heerlijk!

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 g Sereh / Citroengras
  • 2 tl Roze Peperkorrels

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gestoomde sint-jacobsvruchten op tafel.

  1. Vul het reservoir van de stoomkoker met water. Zet het toestel aan. Voeg het citroengras toe wanneer het water bijna kookt.
  2. Verwijder de harde delen van de sla. Leg de slabladeren vervolgens gedurende 30 seconden in de stomer.
  3. Kruid de Sint-Jacobsvruchten met zout en peper en wikkel ze een voor een in de slabladeren samen met enkele roze peperbolletjes.
  4. Leg de kleine pakketjes in de mand van de stoomkoker en laat gedurende 5 minuten stomen.
  5. Bereid de Vermouth saus: laat de kalfsfond samen met de room en de Vermouth gedurende 2 minuten inkoken.
eet smakelijk