Champignonsoep met mosterd en sherry

Champignonsoep met mosterd en sherry

Smulweb imageSmulweb

Een fluweelzachte soep met een pittige twist van mosterd, sherry en citroen. Door de champignons wordt deze soep extra smaakvol. De zachte rijst maakt de soep helemaal af.

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Champignonsoep met mosterd en sherry op tafel.

  1. Maak de bouillon van de bouillonblokjes.
  2. Was de champignons.
  3. Snijd de champignons in plakjes en doe ze direct in de kokende bouillon.
  4. Kook de champignons gaar (5 minuten).
  5. Zeef de bouillon en vang het vocht op.
  6. Maak van de margarine, de bloem en de bouillon een soep (smelt boter, voeg bloem toe-mengen met garde- scheutje voor scheutje bouillon toevoegen, met garde mixen tot gladde soep ontstaat).
  7. Doe de champignons in de soep.
  8. Maak de soep af met de melk, citroensap, peper, sherry, (Calve)mosterd(saus), peterselie en rijst.
  9. Laat de soep nog lichtelijk koken tot de rijst gaar is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep