Mosselen met witloof en witbier

Mosselen met witloof en witbier

Smulweb imageSmulweb

Geniet van mosselen met witloof en witbier! Na een kort stoven van het witloof voeg je de mosselen en het witbier toe. Kruid af met peper en zout en laat ze 5 minuten koken tot de schelpen open zijn. Perfect gerecht voor tijdens het mosselseizoen!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Mosselen met witloof en witbier op tafel.

  1. Snij het witloof in stukjes en besprenkel ze met citroensap.
  2. Smelt de boter en voeg hier de ui snippers, stukjes wortel en selder, venkelzaad en pepertjes aan toe. Voeg het witloof toe en laat het 5 minuten op een laag vuur stoven.
  3. Voeg de mosselen en het bier toe en kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en kook de mosselen 5 minuten op een hoog vuur of tot de schelpen open zijn en de mosselen gaar zijn. Schud ze regelmatig op.
eet smakelijk