Spaans stoofvlees

Spaans stoofvlees

Smulweb imageSmulweb

Dit Spaanse stoofvlees waarbij het vlees in een braadpan snel bruin wordt gebakken en daarna in tomatenblokjes, wijn en water met laurierblaadjes en maggiblokjes heel zachtjes wordt gestoofd, is een recept om van te watertanden.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(6)

  • 2 Surinaams maggiblokje

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Spaans stoofvlees op tafel.

  1. Verhit in een braadpan de olijfolie en bak hierin het vlees snel rondom bruin. Haal het vlees uit de pan.
  2. Bak in het braadvet de uien, knoflook en pimenton.
  3. Voeg de tomatenblokjes, de wijn en het water toe. Verkruimel de maggiblokjes.
  4. Zet het vuur laag en doe het vlees terug in de pan. Leg het laurierblad erbij.
  5. Laat dit met de deksel op de pan ongeveer 2 uur heel zachtjes gaar pruttelen. Af en toe even omscheppen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Bier