Panna cotta

Panna cotta

Smulweb imageSmulweb

Maak je Italiaanse droom waar met deze heerlijke Panna cotta. Verwen je smaakpapillen met room, melk, suiker en vanille. Geserveerd met een vleug citroen, simpel en smaakvol. Een perfect dessert voor na het diner.

10 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Panna cotta op tafel.

  1. Was de citroen, droog hem af en verwijder alleen het gele gedeelte van de schil.
  2. Doe de room, de melk, de suiker, het vanillestokje, de citroenschil en de gelatine in een pannetje. Verwarm de ingrediënten al roerende met een houten spatel op een laag vuur zodat de gelatine en suiker goed smelten.
  3. Als de room kookt, laat je het pannetje nog 1 minuut op het vuur staan. Schenk de room dan in de vormpjes of glazen schaaltjes en laat afkoelen.
  4. Als de room is afgekoeld, dek je de vormpjes/schaaltjes af met keukenfolie en laat je de panna cotta tenminste 8 uur in de ijskast rusten.
  5. Draai de vormpjes om boven een bord of serveer de panna cotta direct in de glazen schaaltjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Italiaans Panna cotta