- 50 ml Cognac
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Spezzatino alla panne - romige varkenshaas in cognacsaus op tafel.
- Pel en snipper de uien. Maak de paprika schoon en snijd in dunne reepjes. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Verdeel de peterselie in toefjes. Snijd de varkenshaas in grove stukken.
- Verhit olie in de koekenpan en bak de varkenshaas in gedeelten snel bruin en rosé (vlees mag niet te gaar worden!). Bestrooi met zout en peper. Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
- Bak in het overgebleven bakvet op hoog vuur de uien, paprika en champignons gedurende 5 minuten. Voeg tomatenpuree toe en bak even mee. Blus af met cognac. Voeg slagroom toe en laat op hoog vuur tot een gebonden saus inkoken.
- Breng op smaak met zout en peper en voeg een scheutje tabasco toe. Meng het vlees weer door de saus en laat nog even doorwarmen (zorg ervoor dat het vlees niet te gaar wordt!).
- Strooi de gesneden peterselie over het gerecht.