Vergeten groente knolselderiesoep

Vergeten groente knolselderiesoep

Smulweb imageSmulweb

Verwarmend in de maag en in het hart! Onze vergeten groente knolselderiesoep is vol van smaak en heerlijk romig. Perfect te combineren met de knapperige plakjes ontbijtspek en verse bladselderij.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Vergeten groente knolselderiesoep op tafel.

  1. Schil de knolselderij en aardappelen en snijd in kleine blokjes. Snijd de prei in smalle ringen en hak of knip de bladselderij fijn.
  2. Breng 1,5 liter water met de knolselderij, de aardappelblokjes, de bladselderij en de bouillontabletten aan de kook en kook in ca. 15 min. helemaal gaar.
  3. Bak ondertussen de plakjes ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig uit. Laat ze uitlekken en breek ze in stukjes.
  4. Pureer de soep in een keukenmachine, met een staafmixer of in een blender.
  5. Voeg de prei toe en breng de soep aan de kook. Kook de prei in ca. 5 min. net gaar. Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg een scheutje room toe.
  6. Schep de soep in kommen en garneer met de stukjes spek en strooi de kaas eroverheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Knolselderij soep