Carrot cake (wortelcake)

Carrot cake (wortelcake)

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke wortelcake kan niet misgaan. Sappig en gekruid met kaneel, rozijnen en versierd met roomkaas glazuur. Lekker als dessert of bij de koffie.

120 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Carrot cake (wortelcake) op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175°C en leg bakpapier op de bodem van de bakvorm. Schil de wortel en rasp deze. Smelt 150 g boter en meng in een kom met de geraspte wortel, suiker, mespunt zout en eieren met een mixer of garde.
  2. Zeef het bakmeel boven het ei-wortelmengsel en klop er kaneel doorheen. Roer de rozijnen erdoor en giet het beslag in de bakvorm.
  3. Bak de wortelcake in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar. Test de gaarheid door in de cake te prikken met een satéprikker (deze moet schoon uit de cake komen). Haal de cake uit de oven en laat minstens 1 uur afkoelen.
  4. Laat de rest van de boter zacht worden (niet smelten). Roer met een mixer de roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker erdoor tot er een glad glazuur ontstaat.
  5. Haal de cake uit de bakvorm en leg deze op een serveerschaal. Strijk het glazuur met een spatel over de cake en laat het langs de rand druipen. Zet de cake nog 15 minuten in de koelkast zodat het glazuur weer wat opstijft (het glazuur wordt niet hard).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake