Een super portsaus van meesterkok michel roux

Een super portsaus van meesterkok michel roux

Smulweb imageSmulweb

Deze super portsas van meesterkok Michel Roux heeft een zachte en romige smaak, verrijkt met cranberry's en sinaasappelschil. De saus is perfect om over je favoriete eiwit heen te gieten en te serveren met rijst of aardappelen.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Een super portsaus van meesterkok michel roux op tafel.

  1. Laat in een steelpan de helft van de boter smelten. Zweet er de sjalotten in tot ze zacht zijn. Voeg dan de champignons en cranberry's toe en laat 3 tot 4 minuten zachtjes koken.
  2. Giet er de port bij, voeg de sinaasappelschil toe en laat alles met een derde inkoken.
  3. Voeg de bouillon toe en laat 25 minuten sudderen waarbij u zo nodig het oppervlak afschuimt.
  4. Passeer de saus door een puntzeef, wals er de rest van de boter door en breng de saus tot slot op smaak met zout en peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen