Kniepertjes

Kniepertjes

Smulweb imageSmulweb

Maak deze ouderwetse kniepertjes met een vleugje kaneel, anijs en jonge jenever. Bak ze totdat ze lichtbruin zijn, rol ze vervolgens meteen op rond een stokje of de steel van een pollepel. Perfect in combinatie met koffie of thee!

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kniepertjes op tafel.

  1. Smelt de boter en los de suiker erin op. Voeg een voor een de eieren toe en meng goed. Giet er langzaam het water/melk mengsel bij.
  2. Voeg al roerend de (gezeefde) bloem toe tot er een glad beslag ontstaat.
  3. Voeg op het laatst een schepje kaneel, wat anijs en een scheut jonge jenever toe aan het mengsel. Meng goed.
  4. Laat het beslag enkele uren staan, bij voorkeur een hele nacht.
  5. Verhit het ijzer goed en vet het in met vetspek of boter.
  6. Bak de kniepertjes en rollechies tot ze lichtbruin zijn en rol ze meteen op rond een stokje of de steel van een pollepel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes Kniepertjes