- 200 g Krenten
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Oliebollen op tafel.
- Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Verwarm de melk tot kamertemperatuur en smelt de roomboter in een pannetje. Laat de rozijnen weken in lauw water en dep ze droog met keukenpapier. Doe de bloem en het zout in een grote beslagkom.
- Meng de gist en de suiker met een beetje warme melk en doe dit bij de bloem. Giet beetje voor beetje de melk erbij zodat een gladde massa ontstaat. Roer nu de losgeklopte eieren erdoor tot ze volledig in het beslag zijn opgenomen. Voeg ook de gesmolten roomboter toe.
- Meng voorzichtig de rozijnen en de stukjes appel door het beslag en voeg eventueel wat kaneel toe. Verdeel het beslag over 2 kommen en dek deze af met een warme, vochtige theedoek. Zet op een warme plaats en laat ongeveer een uur rijzen.
- Verwarm de olie tot ongeveer 160 graden. Dompel de lepels even in de hete olie en lepel dan hoopjes beslag in de hete olie. Als de oliebollen niet uit zichzelf omdraaien, dompel ze dan een seconde onder. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.