Ovenschotel met spinazie kipreepjes en rosti

Ovenschotel met spinazie kipreepjes en rosti

Smulweb imageSmulweb

Een ovenheerlijke ovenschotel met heerlijke spinazie, kipreepjes, rösti en een topping van geraspte kaas. Makkelijk te bereiden in de oven voor een heerlijke maaltijd.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

  • 450 g Spinazie uit de diepvries

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Ovenschotel met spinazie kipreepjes en rosti op tafel.

  1. Laat de spinazie ontdooien en heel goed uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Snij de kipfilets in reepjes en bak deze in de olie tot ze gaar en lichtgekleurd zijn.
  4. Snij de sjalotjes fijn en pers de knoflook uit en voeg dit bij de kipfilets. Bak heel even mee. Maak op smaak met zout en peper.
  5. Klop het ei los. Vermeng het ei met de room door de spinazie en voeg hieraan nog wat zout, peper, 1 eetlepel paneermeel, de room en nootmuskaat toe.
  6. Doe eerst de kipreepjes in de ovenschaal. Hierop de spinazie en dan de rösti.
  7. Bestrooi met de geraspte kaas. Zet de schaal plm. 25-35 minuten in de voorverwarmde oven tot het gerecht lichtbruin gekleurd is.
  8. Probeer - voordat je de schaal uit de oven haalt - even of de rösti al gaar is. Laat de schaal anders nog wat langer in de oven staan. Mijn ervaring is inmiddels dat elke oven weer verschillend is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel