Noorse appeltaart

Noorse appeltaart

Smulweb imageSmulweb

Deze Noorse appeltaart krijgt een egalere bodem wanneer je de appels in schijfjes presenteert. Voeg vervolgens nootmuskaat en suiker toe. Bakken in de oven op 180 graden Celsius gedurende 20-25 minuten.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 400 ml Vanille-ijs

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Noorse appeltaart op tafel.

  1. Doe de eieren in een grote kom, voeg 200 gr suiker toe en klop tot een stijf, romig mengsel.
  2. Doe de boter en melk in een steelpan en verwarm zachtjes tot de boter gesmolten is.
  3. Schik intussen de schijfjes appel in de ingevette ovenschaal.
  4. Verwarm de oven voor op 180 C.
  5. Giet geleidelijk en al kloppend het hete melkbotermengsel bij het eimengsel.
  6. Spatel er het bakmeel door tot een glad beslag.
  7. Giet het beslag over de appels en strooi er dan de rest van de suiker en de nootmuskaat door.
  8. Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot de taart gerezen en goudgeel is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appeltaart