Chocolade-notenkoek

Chocolade-notenkoek

Smulweb imageSmulweb

Chocolade-notenkoek boordevol smaak, perfect bij koffie of thee! Amandelen, paranoten, kokos, rozijnen en cacao zorgen voor de heerlijke smaak. Bedekt met een laag chocoladeglazuur.

45 min bereiden

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Chocolade-notenkoek op tafel.

  1. Vet de springvorm in en bekleed deze met bakpapier. Meng amandelen, paranoten, kokos, (evt. gember) en rozijnen door elkaar. Zeef maizena, zout, cacaopoeder en kaneel erboven en meng alle ingrediënten goed.
  2. Verwarm chocolade, honing, jam en boter in een pannetje op laag vuur al roerend tot de chocolade volledig is gesmolten. Meng het chocolademengsel door het noten-maizenamengsel en roer alles goed door totdat er een glad deeg ontstaat.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schep het deeg in de vorm, druk het goed aan en bak gedurende ongeveer 45 minuten op de onderste richel van de oven.
  4. Laat het gebak afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster. Smelt de chocolade samen met de boter voor het glazuur en roer het glad. Bestrijk het gebak ermee en maak met een vork wat figuurtjes in de nog zachte chocolade (zie foto). (Als alternatief kan een zakje chocoladeglazuur van Baukje worden gebruikt en kan hetzelfde worden gedaan).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Chocolade taart