La tarte au citron meringuee (citroentaart)

La tarte au citron meringuee (citroentaart)

Smulweb imageSmulweb

La tarte au citron meringuee (citroentaart) om van te watertanden! Een knapperige(deeg)bodem, dik gevuld met citroen en een merengue om het af te maken. Aanvallen!

60 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(5)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke La tarte au citron meringuee (citroentaart) op tafel.

  1. Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar en vorm hiervan een deegbal. Pak het deeg in plastic folie en laat het deeg ± 30 minuten in de koelkast rusten. Bekleed de ingevette en met bloem bestoven vorm met het deeg en zet dit met vorm en al in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 160 °C en bak het deeg blind (bedekt met bakpapier en bak-knikkers of bonen) gedurende 15 minuten voor. Afhankelijk van de ovenwarmte kun je er ook voor kiezen het deeg 25 minuten voor te bakken. De bodem wordt dan nog knapperiger.
  3. Haal met een zesteur schilletjes van de citroenen en pers de citroenen uit. Doe dit samen met de overige ingrediënten voor het garnituur in een pan en zet alles op een heel laag vuur. Blijf roeren tot je een dikke vla hebt (niet laten koken want dan schiften de eieren!).
  4. Giet de dikke vulling over de voorgebakken deegbodem. Schakel de oven terug op 130 °C en zet de taart nog ± 15 minuten in de oven.
  5. Sla de eiwitten stijf met een snufje zout. Voeg beetje voor beetje de poedersuiker toe. Verdeel de merengue over de gebakken taart. Zet de taart 5 minuten onder de hete grill.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Citroentaart