Carotte a letouffe wortelpot van winterpeen spek en veel knoflook

Carotte a letouffe wortelpot van winterpeen spek en veel knoflook

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk Frans gerecht met winterpenen, spek en veel knoflook. Bak de spekjes aan, voeg de wortelen, ui en knoflook toe en zet het geheel in de oven. Even afwachten en het zal als een culinaire sensatie smaken. Let op dat de wortelen beetgaar zijn. Serveer met peper en geniet.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Carotte a letouffe wortelpot van winterpeen spek en veel knoflook op tafel.

  1. Maak de wortelen schoon en snijd ze in even grote stukken, niet te klein. Snijd het spek ook in even grote stukken. Pel de ui en hak deze in grove stukken. Laat de knoflooktenen heel.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de spekblokjes aan in een scheutje olijfolie.
  3. Voeg alle andere ingrediënten toe en schep goed om. Voeg een klein beetje zout toe, wees voorzichtig omdat het spek al zout kan zijn.
  4. Zet de pan 30 minuten in de oven. Roer af en toe en controleer of de wortelen beetgaar zijn, ze mogen niet te zacht worden.
  5. Doe voor het serveren de peper erover. Merk op dat de smaak van peper afneemt bij langer verhitten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vlees Kruiden Speklap