- 300 g Lamslapje
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Linzensoep met lamsvlees op tafel.
- Verhit olie in (soep)pan en bak vlees rondom bruin. Voeg ui en tomatenpuree toe en bak deze nog 2-3 minuten mee.
- Voeg paprikapoeder, saffraan, tomatenblokjes en de helft van de selderij toe aan het vlees en roer goed door elkaar. Schenk de bouillon erbij en laat het geheel 45 minuten zachtjes koken, totdat het vlees lekker mals is.
- Breng de soep op smaak met zout en peper. Meng in een kommetje de bloem met 2 el water tot er een glad papje ontstaat. Roer het bloempapje door de soep en laat het nog 2-3 minuten koken totdat de soep bindt.
- Schep de linzen door de soep en verwarm deze nog kort met de soep mee. Schep de soep in vier diepe borden en garneer met de rest van de selderij.