Asperges met gepocheerde zalm en bieslooksaus

Asperges met gepocheerde zalm en bieslooksaus

Smulweb imageSmulweb

Elegant dineren met asperges en gepocheerde zalm in bieslooksaus. De zalmmoten worden gevuld met smaak bij het pocheren in de wijn, behouden hierdoor hun textuur en zijn heerlijk zacht. De bieslooksmaak in de saus is een perfecte tegenhanger voor de zalm en de asperges.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Asperges met gepocheerde zalm en bieslooksaus op tafel.

  1. Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant. Kook ze in ruim water met een beetje zout, 1/2 theel. suiker en de helft van de boter in 10-15 minuten gaar.
  2. Snipper intussen de gepelde sjalotjes en fruit deze in de rest van de boter. Blus af met de helft van de wijn en laat het zover inkoken tot het vocht bijna verdampt is. Giet de kookroom erbij en breng de saus op smaak met peper en zout. Houd de saus even warm.
  3. Breng de rest van de wijn en 1/4 l water aan de kook. Bestrooi de zalmmoten met peper en zout en laat ze op een lage stand in het vocht 8 minuten garen (pocheren).
  4. Haal de asperges uit het kookvocht. Laat ze eventueel op een schone theedoek goed uitlekken. Verdeel ze over 4 borden. Serveer de zalm erop.
  5. Roer de bieslook door de saus. Giet een beetje saus over de zalm en geef de rest er apart bij. Garneer met een plakje citroen en serveer er gekookte krieltjes bij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges Asperges met zalm