Geroosterd gemarineerd spek

Geroosterd gemarineerd spek

Smulweb imageSmulweb

Geroosterd gemarineerd spek, eerst een marinade maken van o.a. knoflook en ketjap, vervolgens het spek insnijden en flink inwrijven met de marinade. Bak het geheel af in de oven en blijf het regelmatig bestrijken met de marinade. Het spek is klaar als de gaarheid naar wens is. Het kan eventueel in een braadzak worden klaargemaakt voor een schone en makkelijke bereiding.

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Geroosterd gemarineerd spek op tafel.

  1. Doe alle ingrediënten voor de marinade in de blender of keukenmachine en pureer tot een gladde puree. Snijd met een scherp mes het zwoerd van het spek in de lengte in met een tussenruimte van 1 cm tot op het vlees (dus door het zwoerd en de eerste vetlaag heen, maar niet door het vlees).
  2. Wrijf het spek in met de marinade, ook goed in het ingesneden zwoerd. Laat het spek afgedekt ca. 2 uur in de koelkast marineren. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Leg het spek met de zwoerdkant naar boven op het rooster in de braadslede en bak het ca. 30 minuten in het midden van de oven.
  4. Bestrijk het spek dan met de marinade en bak het nog 1-1,5 uur terwijl je het elke 15 minuten met de marinade bestrijkt. Keer het spek dan om en bak het nog 30 minuten. De baktijd is afhankelijk van de dikte van het spek. Controleer de gaarheid door het spek een beetje in te snijden.
  5. Let tijdens het bakken op dat het spek niet verbrandt, dek het zo nodig af met aluminiumfolie. Voor een schone en makkelijke bereiding kun je dit spek ook in een braadzak klaarmaken. Het na 30 minuten bestrijken met de marinade hoeft dan niet.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Speklap