Hartige taart met knolselderij en appel

Hartige taart met knolselderij en appel

Smulweb imageSmulweb

Een frisse hartige taart met knolselderij, appel en een krokante korst. Bestrooid met broodkruim en extra roomboter. Bak de taart voor 30 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven. Perfect voor een lichte lunch of als avondmaaltijd.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hartige taart met knolselderij en appel op tafel.

  1. Kook de knolselderij 20-25 minuten in kokend water met zout tot de groente gaar is. Laat de groente goed uitlekken en pureer deze.
  2. Voeg 20 gram boter en de creme fraiche toe aan de puree. Breng op smaak met zout en peper. Laat de puree iets afkoelen.
  3. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een cirkel van 28 cm doorsnede. Bekleed een ingevette taartvorm van 24 cm doorsnede met het deeg en prik de deegbodem regelmatig in met een vork.
  4. Bestrooi de taartbodem met het broodkruim en schep de selderijpuree in de vorm. Verdeel de appels over de puree en strooi er wat peper over.
  5. Verdeel 30 gram boter over de appels en bak de taart circa 30 minuten in een op 180 C voorverwarmde oven.
  6. Laat de taart iets afkoelen voordat je hem serveert.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken