Stoofschotel van runderlappen met wortel ui en kruiden

Stoofschotel van runderlappen met wortel ui en kruiden

Smulweb imageSmulweb

Mals gestoofde runderlappen gecombineerd met wortel, ui en kruiden in rode wijn. De wijn geeft het gerecht een heerlijke smaak en maakt het super mals. Garneer met crème fraîche en peterselie voor een extra frisse smaak. Perfect voor een gezellig etentje.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g Paddenstoelenmix
  • 2 Ontbijtkoek

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Stoofschotel van runderlappen met wortel ui en kruiden op tafel.

  1. Peper en zout het vlees en bestrooi het met paprikapoeder. Smeer het in met mosterd. Snijd alle groenten in blokjes.
  2. Bak het vlees mooi bruin, haal het uit de pan en fruit vervolgens spek, ui, wortel, aardappel en paddenstoelen in dezelfde pan. Voeg tijm, knoflook en laurier toe.
  3. Doe het vlees terug in de pan en vul de pan met rode wijn. Laat het geheel gedurende ongeveer 3 uur sudderen totdat het vlees gaar is.
  4. Als het vlees gaar is en de saus niet dik genoeg is, bind het dan met een beetje bindmiddel.
  5. Leg het vlees op de borden en schep de groenten en saus eroverheen. Maak het gerecht af met een rand van crème fraîche en gehakte peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Vlees Groente Kruiden Ui