Super italiaans boerenbrood

Super italiaans boerenbrood

Smulweb imageSmulweb

Super Italiaans boerenbrood. Laat het gistbeslag een dag op kamertemperatuur komen. Kneed vervolgens de bloem erdoorheen tot er een zacht deeg ontstaat - rijzen - in twee porties broden vormen. Bakken op 200 graden gedurende 30-35 minuten. Perfect voor een lekker belegd broodje ;)

60 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Super italiaans boerenbrood op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. MENG voor het gistbeslag melk en honing in een grote kom met 3 el warm water. Roer de gist erdoorheen en laat het beslag op een tochtvrije plek gisten. Bereid het opnieuw als het gistmengsel na 5 minuten niet bobbelt en schuimt. Doe de bloem erbij en klop tot een dikke massa ontstaat. Bedek het beslag met folie en laat het een dag op kamertemperatuur komen.
  3. BESTROOI voor het deeg de gist over het beslag. Haal het beslag los met uw vingers en kneed het. Voeg geleidelijk 2,5 dl water toe. Kneed het zout en de bloem er met uw handen doorheen tot er een zacht deeg is ontstaan.
  4. LEG het deeg op een met bloem bestoven werkoppervlak en kneed het circa 10 minuten tot het van de handen loslaat. Doe het deeg in een met olie ingevette kom en bedek de kom met een vochtige theedoek. Laat het deeg 1-1,5 uur rijzen. Keer de kom om op een met bloem bestoven oppervlak en kneed het deeg nog 1-2 minuten tot het soepel is.
  5. VERDEEL het deeg in twee porties en vorm ronde broden. Platte ze vervolgens wat af. Vet een grote bakplaat in met wat olie en bestuif hem met bloem. Zet de broden erop en kruis de bovenkant over en weer 5 mm in. Bestuif de broden met wat bloem.
  6. BEDEK de broden met een vochtige theedoek en laat ze op een warme plek 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de broden 30-35 minuten tot ze hol klinken als u er vanonder tegenaan klopt. Laat ze afkoelen op een rooster.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel