Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Varkenshaasje gevuld met gorgonzola pijnboompitjes in jasje op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rooster de pijnboompitjes even in een droge koekenpan en laat afkoelen.
- Prak de Gorgonzola, paprikapoeder, tijm, pijnboompitjes en de geraspte kaas door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Snijd de varkenshaasjes in de lengte open. Verdeel het kaasmengsel over het vlees en klap het dicht. Steek de openingen dicht met cocktailprikkers.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de varkenshaasjes mooi rondom bruin. Neem ze uit de pan en laat ze afkoelen.
- Laat het bladerdeeg in 10 minuten ontdooien.
- Vouw het bladerdeeg om de varkenshaasjes en maak de randen wat nat met wat water zodat het plakt. Druk de randen stevig op elkaar en leg ze met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de vleespakketjes in het midden van de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.