Mexicaanse stoofpot met kip

Mexicaanse stoofpot met kip

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke Mexicaanse stoofpot met kip en spek gaar je met champignons, fajitakruiden en jalapenopeper. Na 20 minuten pruttelen en roeren breng je het op smaak met crème fraîche, peper, zout, djintan en ketoembar. Lekker met een stuk brood!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Mexicaanse stoofpot met kip op tafel.

  1. Bak de spekblokjes zachtjes uit en haal uit de pan. Bak de sjalotjes, knoflook en jalapenopeper zachtjes gedurende één minuut.
  2. Voeg de kipblokjes en champignons toe en bak nog vijf minuten.
  3. Doe er de tomatenpuree bij en bak mee gedurende één minuut. Strooi er de bloem over en bak nog één minuut.
  4. Voeg fajitakruiden en chillies toe en roer goed door. Giet er voorzichtig de bouillon en wijn bij en laat de saus binden.
  5. Laat de saus gedurende 20 minuten zachtjes pruttelen. Roer regelmatig om aanzetten te voorkomen.
  6. Voeg de creme fraiche toe en breng op smaak met peper, zout, djintan en ketoembar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Gevogelte