Wentelteefjes

Wentelteefjes

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk zoet en snel gemaakt: wentelteefjes. Dompel de boterham in het beslag van ei, suiker en melk. Bak in roomboter en klaar is kees!.

10 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Wentelteefjes op tafel.

  1. Kluts in een diep bord met een garde of een vork het ei, de melk en de suiker door elkaar tot de suiker is opgelost.
  2. Smelt een flinke eetlepel boter in de koekenpan en haal de pan van het vuur af.
  3. Leg een boterham in het eimengsel. Druk de boterham met een vork even aan waar hij het eimengsel niet raakt. Tel tegelijkertijd tot 3 en draai de boterham dan meteen om. Laat de boterham in het eimengsel liggen.
  4. Zet de koekenpan terug op de hittebron. Leg de gekweekte boterham in de koekenpan.
  5. Bak op gematigd vuur de wentelteef aan de onderkant goudbruin. Draai om en bak de andere kant ook.
  6. Laat de wentelteef uit de pan op een bord glijden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Wentelteefjes