Hete bliksem met spekjes en rookworst

Hete bliksem met spekjes en rookworst

Smulweb imageSmulweb

Een echt Hollands gerecht met aardappels, appels, spekreepjes en een rookworst. Na het koken kun je de appels even bakken in de boter, dat geeft ze een lekkere smaak. Stamp de appels en spekreepjes samen met de aardappels tot een smeuige puree en serveer de hete bliksem met het stukje rookworst.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Hete bliksem met spekjes en rookworst op tafel.

  1. Schil de aardappel en snijd ze in kleine stukjes. Kook de aardappelen gaar.
  2. Bak ondertussen de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Schil de appels en snijd ze in plakken. Bak de appels kort in de boter. Blus af met de citroensap.
  3. Zet de warmtebron laag en doe een deksel op de pan.
  4. Verwarm de rookworst.
  5. Stamp de aardappels fijn en voeg er de mayonaise, mosterd en een scheut melk aan toe. Maak er een smeuige puree van. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Stamp de appels fijn en roer ze samen met de spekjes door de puree.
  7. Serveer de stamppot met een stukje rookworst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Hete bliksem