Hazelnoottulband gevuld met hazelnootpasta

Hazelnoottulband gevuld met hazelnootpasta

Smulweb imageSmulweb

Een tulband waarmee je kan pronken bij bezoek. Een fluweelzachte, smeuïge cake met een vulling van hazelnootpasta, afgemaakt met een snufje poedersuiker.

45 min bereiden

ontbijt

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 5 snufje rum aroma
  • 5.5 el Hazelnootpasta

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Hazelnoottulband gevuld met hazelnootpasta op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Boter een kleine tulbandvorm in en bestrooi deze met paneermeel.
  3. Klop de boter schuimig. Roer achtereenvolgens de eieren, suiker, vanillesuiker, aroma's en hazelnoten erdoor.
  4. Zeef het bloem en bakpoeder en spatel dit er lepel voor lepel in, afgewisseld met de melk door. Voeg zoveel melk toe dat het deeg nog tamelijk stevig is.
  5. Schep 1/3 gedeelte van het deeg in de vorm. Verdeel de hazelnootpasta erover en bedek dit met de rest van het deeg.
  6. Bak de tulband in het midden van de oven 40-45 minuten.
  7. Bestrooi de afgekoelde tulband met poedersuiker.
eet smakelijk