Tofu stroganov

Tofu stroganov

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke vleesloze variant op het klassieke Russische gerecht. Smeuïge tofu met champignons, basilicum en een romige saus van sojaroom en rode wijn. Serveer met rijst voor een compleet feestmaal.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Tofu stroganov op tafel.

  1. Dep de tofu droog en snijd het in blokjes van ongeveer 1 x 0,5 cm. Marineer de tofu minimaal 30 minuten in de marinade.
  2. Bak de ui en champignons in olie en verwijder ze uit de pan (schud het vocht af).
  3. Bak de tofu 4 minuten in redelijk hete olie en voeg dan de reeds gebakken champignons en ui, de basilicum, tomatenpuree en de rest van de marinade toe.
  4. Voeg de sojaroom toe en laat dit 5 minuten heel zachtjes pruttelen.
  5. Zet het vuur wat zachter en voeg de rode wijn toe (gebruik niet meer dan 0,5 dl!). Laat het geheel nog 5 minuten doortrekken zonder te koken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Tofu