- 10 g Basilicum vers
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Gegrilde gamba in pittige tomatensaus op tafel.
- Pel de gamba's maar laat kop en staart eraan. Snijd de gamba op de rug in van kop naar staart en verwijder het darmkanaal.
- Knijp de knoflook uit in de olijfolie en marineer de gamba's hiermee. Peper en zout de gamba's.
- Gril de gamba's tot bijna gaar. Leg de gamba's ieder in een tapasschaaltje en doe er de tomatensaus rijkelijk over en zet nog even in een op 140°C voorverwarmde oven. Tomatensaus:
- Verhit olijfolie in een pan en fruit hierin de fijngesnipperde ui en het teentje knoflook glazig. Voeg de paprikapoeder toe en fruit zachtjes mee.
- Ontvel de tomaten, ontpit ze, snijd ze in kleine blokjes en voeg toe aan de ui.
- Voeg witte wijn toe, samen met suiker en grofgehakte peterselie. Laat het geheel op middelhoog vuur met het deksel op de pan zachtjes 15 minuten koken.
- Wrijf de saus door een zeef, verwarm opnieuw en laat indikken. Breng op smaak met chilisaus, peper en zout en meng vlak voor het serveren met fijngehakte basilicum.