Gegrilde gamba in pittige tomatensaus

Gegrilde gamba in pittige tomatensaus

Smulweb imageSmulweb

Deze gegrilde gamba's in pittige tomatensaus zijn echt geweldig voor op de BBQ, en je kunt ze perfect serveren als tapas. Eerst worden de gamba's gemarineerd in knoflook en olijfolie, daarna gegrild. Vervolgens worden ze bedekt met de heerlijke tomatensaus en in de oven geplaatst.

45 min bereiden

borrel

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 10 g Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gegrilde gamba in pittige tomatensaus op tafel.

  1. Pel de gamba's maar laat kop en staart eraan. Snijd de gamba op de rug in van kop naar staart en verwijder het darmkanaal.
  2. Knijp de knoflook uit in de olijfolie en marineer de gamba's hiermee. Peper en zout de gamba's.
  3. Gril de gamba's tot bijna gaar. Leg de gamba's ieder in een tapasschaaltje en doe er de tomatensaus rijkelijk over en zet nog even in een op 140°C voorverwarmde oven. Tomatensaus:
  4. Verhit olijfolie in een pan en fruit hierin de fijngesnipperde ui en het teentje knoflook glazig. Voeg de paprikapoeder toe en fruit zachtjes mee.
  5. Ontvel de tomaten, ontpit ze, snijd ze in kleine blokjes en voeg toe aan de ui.
  6. Voeg witte wijn toe, samen met suiker en grofgehakte peterselie. Laat het geheel op middelhoog vuur met het deksel op de pan zachtjes 15 minuten koken.
  7. Wrijf de saus door een zeef, verwarm opnieuw en laat indikken. Breng op smaak met chilisaus, peper en zout en meng vlak voor het serveren met fijngehakte basilicum.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen