Klasieke garnalencocktail

Klasieke garnalencocktail

Smulweb imageSmulweb

Een klassiek gerecht, garnalencocktail, ga de uitdaging aan en maak deze cocktail thuis! Deze cocktail bestaat uit frisse sla, verse Hollandse garnalen en een saus met een vleugje whisky die het helemaal af maakt. Serveer met stokbrood en boter.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

  • 30 g Whisky

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Klasieke garnalencocktail op tafel.

  1. Klop de slagroom met wat zout en cayennepeper in een kom bijna stijf.
  2. Klop er de mayonaise, de tomatenketchup, het limoen- of citroensap en de whiskey door.
  3. Zet de saus tot gebruik in de koelkast.
  4. Rol de slabladeren op en snijd ze in ragfijne reepjes. Verdeel de sla over glazen coupes.
  5. Verdeel er de garnalen over. Schep er de saus op.
  6. Garneer met plakjes limoen of citroen en peterselie.
  7. Geef er een knapperig stukje stokbrood en boter bij.
eet smakelijk