Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Gevulde kalkoen of kiprolletjes met zuurkool en balsamico-portsaus op tafel.
- Sla de schnitzels zeer dun. Wrijf ze in met zout en peper.
- Snij het katenspek in dunne reepjes. Laat de zuurkool goed uitlekken en vermeng deze met de roomkaas, het komijnzaad en het katenspek.
- Bestrijk de schnitzels hiermee, rol ze op en zet ze vast met een cocktailprikker.
- Verhit 25 gr boter met olie. Bak de kalkoenrollades hierin rondom bruin. Laat ze afgedekt in ongeveer 20 minuten gaar worden.
- Maak de saus: pel en snipper het sjalotje. Verhit de overige 25 gr boter. Fruit het sjalotje. Roer de honing erdoor. Blus af met azijn en laat het vocht verdampen. Voeg de port en de fond toe. Laat tot de helft inkoken. Breng op smaak met zout en peper.