Frisse kaassalade met gerookte kipfilet en peer

Frisse kaassalade met gerookte kipfilet en peer

Smulweb imageSmulweb

De combinatie van gerookte kipfilet, de peren en pijnboompitjes geven een lekkere twist aan deze frisse kaassalade. Het sausje met crème fraîche, azijn, olie en kruiden geeft de salade een kick.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Frisse kaassalade met gerookte kipfilet en peer op tafel.

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en de kaas in reepjes. Maak de ijsbergsla schoon en snijd de sla in smalle reepjes.
  2. Roer de crème fraîche, de azijn en de olie door elkaar. Breng het sausje op smaak met zout, peper en een snufje suiker.
  3. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Schep de blokjes peer, de kip, de pijnboompitjes en de reepjes kaas door elkaar.
  5. Leg de sla reepjes op een grote platte schaal en schep het kipkaasmengsel erop.
  6. Schenk het sausje over de salade en meng alles voorzichtig door elkaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte