Kaasstengels

Kaasstengels

Smulweb imageSmulweb

Met deze eenvoudige instructies maak je zelf kaasstengels, heerlijk voor bij de borrel. Bladerdeeg belegd met kaas en vervolgens in repen gesneden en gebakken in de oven. Smullen maar!

25 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Kaasstengels op tafel.

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  2. Rasp de kaas.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Strooi de bloem op het werkblad en leg hier de plakjes bladerdeeg op.
  5. Bestrooi een plakje met ongeveer 1 el geraspte kaas. Leg er een tweede plakje bovenop en bestrooi deze ook. Tenslotte leg je er een derde plakje bovenop dat je niet bestrooit. Doe hetzelfde met de andere drie plakjes.
  6. Rol met de deegroller de twee stapeltjes uit tot de weer de dikte van 1 plakje hebben.
  7. Snij mbv een mesje en lineaal lange repen van ongeveer 1,5 cm breed. Leg de reepjes op de bakplaat, met ongeveer 0,5 cm ruimte ertussen.
  8. Klop het ei los en bestrijk alle reepjes ermee. Vermeng het zout met de overgebleven kaas en strooi dat mengsel over de reepjes.
  9. Bak ze in 15 tot 20 minuten goudbruin.
eet smakelijk